Як правильно вмиватися?

 Коли вмиватися.

Вмиватися потрібно вранці і ввечері. Вмивання вранці збадьорить шкіру обличчя, очистить її від пилу, яку неминуче містить постільна білизна, видалить з поверхні шкіри залишки нічних засобів по догляду за обличчям і підготує її до нанесення макіяжу.

Вечірнє вмивання звільнить шкіру від поту та пилу, що накопичилися за день, а ще змиється залишок денного макіяжу.

Якість води.

Вода для водних процедур повинна бути чистою і м'якою. Якщо для вмивання доводиться використовувати водопровідну воду, в першу чергу її необхідно очистити за допомогою фільтра для води або одним з альтернативних способів.

Наступним кроком буде пом’якшення води, тобто зменшити кількість розчинених у ній основних лужноземельних металів - кальцію, магнію і заліза.

Найпростіший і доступний спосіб пом'якшити жорстку воду - прокип'ятити її. В процесі кип'ятіння термічно нестійкі гідрокарбонати магнію і кальцію розкладаються, утворюючи нерозчинний карбонат у вигляді накипу на стінках посуду.

Можна пом'якшити воду додаванням 1/4 чайної ложки соди на 1 літр води або 1 чайної ложки лимонного соку.

Температурний режим

Довготривале вмивання холодною водою призведе до звуження судин і сповільнить кровообіг. Харчування шкіри погіршиться, вона стане в'ялою. Все це призведе до появи на обличчі передчасних зморшок.

Використання гарячої води для вмивання також не вітається. При нагріванні від гарячої води кровоносні судини обличчя розширюватимуться, що неминуче призведе до ослаблення їх стінок і втрати ними еластичності. Застій крові може викликати зовсім неестетичне почервоніння шкіри щік, носа і чола.

Поверхневі м'язи обличчя від умивання гарячою водою розслабляться і призведуть до передчасних зморшок.

Оптимальна температура води для вмивання - кімнатна (від 20 до 24 С). Однак повністю відмовлятися від гарячої і крижаної води не варто, влаштуйте один раз в тиждень контрастне вмивання - поперемінно вмиваючись то гарячої, то крижаної водою 5- 7 разів.

Поради та рекомендації настільки прості, що для їх виконання особливих зусиль і витрат часу не потрібно. Позитивний результат же, при правильному умиванні, не змусить себе довго чекати - шкіра обличчя стане пружною, еластичною, придбає здоровий колір, а більшість передчасних зморшок зникнуть так само непомітно, як і з'явилися.

 Будьте завжди красиві і здорові та не забудьте перевірити свою воду у хім.лабораторії АКВАлаб! http://aqualab.com.ua/