У середньому рекомендується щодня випивати півтора-два літри чистої фільтрованої води. Однак це можна варіювати. Наприклад, жінці вагою 55 кілограмів рекомендується випивати до півтора літра води. Водночас 100-кілограмовому чоловікові краще щодня споживати близько 3 літрів води.
Звичайно, кількість води, що випивається також залежить від клімату, умов праці та способу життя. Якщо жарко, краще пити більше води, щоб компенсувати вологу, що втрачається з потовиділенням. Також більше води слід випивати під час занять спортом або фізичною працею.
Не слід забувати, що вода міститься у всіх фруктах та овочах. Наприклад, яблуко на 80 відсотків складається із води, а помідори та кавуни – на 90 відсотків. Хліб та інші борошняні продукти містять мало води. Крім води і вітамінів, овочі та фрукти містять клітковину, яка дуже корисна для організму, оскільки сприяє виведенню токсинів і знижує рівень холестерину.
Прийом води бажано поступово розподілити протягом дня, але краще обмежити перед сном. Не слід чекати, поки ви відчуєте спрагу, яка є ознакою недостатності води. Під час обіду чи вечері достатньо випити по одній склянці води кімнатної температури.
?Як щодо чаю, кави та соків?
Щодо чаю або кави, то краще їх споживати в помірних кількостях – до двох чашок на день. Нещодавно проведені наукові дослідження в Гарвардському університеті показали, що кофеїн у помірних кількостях допомагає попередити хвороби Паркінсона та Альцгеймера, а також зменшити ризик діабету 2-го типу, деяких хвороб серця і навіть раку товстої кишки. Проте слід особливо відзначити, що це дійсно так, якщо споживати каву в помірних кількостях. Зайве захоплення кави, навпаки, може виявитися шкідливим.
☝Чай містить деякі речовини, які порушують всмоктування заліза, важливого для клітин крові. Це може спричинити анемію, особливо у молодих жінок, які захоплюються вегетаріанською їжею.
Говорячи про фруктові соки, я хотів би відзначити, що замість них найкраще поїсти натуральні фрукти, особливо яблука.
Основною відмінністю яблука від яблучного соку є те, що в яблуку міститься набагато більше корисних харчових речовин, зокрема клітковини, яка на деякий час схильна затримуватися в кишечнику. Це дозволяє вітамінам та іншим харчовим речовинам гармонійніше всмоктуватися в кров замість напливу цукру, який має місце, коли ми випиваємо яблучний сік. Навіть неперетравлені шматочки яблука стають джерелом харчування для корисних бактерій, які містяться в нашому кишечнику.
☝Так що вода – це по-справжньому джерело життя, фонтан молодості та здоров'я.
Тож, пийте більше води!
Не впевнені в якості води, що споживаєте щодня?
Перевірте воду❗
м.Львів, вул. Княгині Ольги 114 (2ий поверх аквапарку "ПЛЯЖ")
Більше деталей??
☎️(032) 263-60-55,
?(067) 443-87-77