Як визначити, що вода не придатна для пиття? Якщо колодязна вода каламутна, має неприємний присмак і запах, це вже сигнал про те, що вона небезпечна. У джерело може потрапляти верховодка (тимчасові скупчення вологи у верхньому горизонті грунтових вод), а разом з нею і різні органічні сполуки.
☝У верхніх водоносних шарах розвиваються колонії різних мікроорганізмів, які в процесі життєдіяльності утворюють сполуки сірководню. Така вода, потрапляючи в колодязь, перетворює джерело в небезпечне.
Умовно причини, які призводять до забруднення води в колодязях, можна розділити на дві групи:
?Природні (природні) процеси.
?Діяльність людини.
У колодязях, облаштованих на плавунах, часто змінюється хімічний склад води через попадання в неї колоїдних домішок і органіки.
Якщо у води змінився колір, з'явився осад або дивний присмак – потрібно чистити колодязь, міняти очисні фільтри.
На смакові якості можуть впливати:
▫️Підвищений вміст заліза і марганцю.
▫️Різні органічні сполуки.
▫️Жорсткість.
▫️Наявність у воді хвороботворних мікроорганізмів.
▫️Підвищений вміст аміачних сполук.
▫️Каламутність.
Важливо пити лише перевірену воду!
?Перевірка води у Аквалаб
м.Львів, вул. Княгині Ольги 114 (2ий поверх аквапарку "ПЛЯЖ")
Більше деталей??
☎️(032) 263-60-55,
?(067) 443-87-77